Compatibilitate zodii – Cum aflam cu cine ne potrivim?

Compatibilitatea zodiilor este un subiect extrem de important. Fie ca discutam despre relatii de cuplu sau despre simple relatii interumane, este interesant sa aflam cu cine ne potrivim si cu cine nu. Modul in care ne raportam la aceste compatibilitati, spun specialistii, indica nivelul de intelegere intre oameni, pe baza trasaturilor de caracter distinctive in functie de fiecare zodie. Cu alte cuvinte, cand discutam despre compatibilitate zodii, discutam despre cat de usor putem relationa cu persoanele din jurul nostru, in functie de zodia in care s-au nascut acele persoane.

Compatibilitate zodii – Cum aflam cu cine ne potrivim?

Citeste mai multe despre:

De ce e important sa cunoastem nivelul de compatibilitate
Compatibilitate data nasterii
Ce spun specialistii
Compatibilitate zodii

De ce este important sa cunoastem nivelul de compatibilitate intre zodii?

Cunoscand nivelul de compatibilitate intre zodii putem ajunge sa relationam mai usor cu oamenii care ne sunt apropiati, care releva aceleasi trasaturi de caracter ca noi. Astfel, putem sa:

 • ne facem prieteni mai usor
 • convietuim armonios cu intreaga societate
 • ne gasim echilibrul in familie sau in relatiile cu prietenii
 • ne asociem cu persoanele care contribuie la dezvoltarea noastra
 • reactionam favorabil la diverse situatii in care suntem implicati

A cunoaste modul in care te potrivesti cu omul de langa tine, a sti care este nivelul de compatibilitatea intre voi doi este ca si cum ai avea o carte in fata si ai putea sa o citesti pagina cu pagina, inainte de a lua decizia realizarii unui rezumat.

Este important sa stii care este nivelul de compatibilitate zodii intre tine si apropiatii tai, pentru a sti cum sa actionezi in fiecare cadru si pentru a preveni conflictele inutile. Pe baza a ceea ce stii despre temperamentul unui apropiat poti incerca sa te adaptezi comportamentului sau sau poti incerca sa eviti situatiile care stii ca il vor face sa se simta stanjenit si sa reactioneze neplacut.

In ce mod poti afla despre compatibilitatea intre zodii?

In general, compatibilitatile zodiacale sunt calculate in functie de compatibilitatea datei de nastere. Fiecare om care se naste intr-un anumit semn zodiacal este predispus la anumite trasaturi specifice. Asadar, daca stii data de nastere, ii stii zodia acelei persoane si poti afla prin urmare care ii sunt trasaturile predominante, urmand sa compari cu ceea ce te caracterizeaza pe tine.

Compatibilitate data nasterii

Acesta este principalul factor care determina nivelul de compatibilitate, dupa cum spuneam. Acest lucru se intampla, deoarece zodiacul este bazat pe acest factor. Fiecare zodie are un interval de timp prestabilit. Astfel, daca te nasti intre 21 aprilie si 21 mai vei fi taur, daca te nasti intre 22 iunie – 22 iulie vei fi rac. Fiecare zodie in sine are datele ei de nastere, pe care le poti gasi in orice horoscop.

Pentru a putea descoperi rapid datele de nastere reprezentative pentru fiecare zodie, consulta randurile de mai jos. Aici vei gasi datele de nastere ce indica zodia pentru fiecare dintre noi, conform zodiacului european.

 • BERBEC (21 martie – 20 aprilie)
 • TAUR (21 aprilie – 21 mai)
 • GEMENI (21 mai – 21 iunie)
 • RAC (22 iunie – 22 iulie)
 • LEU (23 iulie – 22 august)
 • FECIOARA (23 august – 22 septembrie)
 • BALANTA (23 septembrie – 22 octombrie)
 • SCORPION (23 octombrie – 21 noiembrie)
 • SAGETATOR (22 noiembrie – 21 decembrie)
 • CAPRICORN (22 decembrie – 20 ianuarie)
 • VARSATOR (21 ianuarie – 19 februarie)
 • PESTI (20 februarie – 20 martie)

Compatibilitati zodii: Ce spun specialistii din domeniu? Care sunt principalele compatibilitati intre  zodii?

Profesionistii in astrologie si interpretare a semnelor zodiacului spun ca exista anumite zodii menite sa fie compatibile. Insa, in acelasi timp, nu exista cazuri de zodii total incompatibile. Nu inseamna ca daca esti incompatibil cu o zodie va trebui sa eviti toate persoanele din acea zodie.

Cand discutam despre compatibilitati zodii discutam doar despre gradul de usurinta in a te intelege cu cel din alta zodie. Asadar, care sunt principalele compatibilitati intre zodii?

 

Citeste mai multe despre:

De ce e important sa cunoastem nivelul de compatibilitate
Compatibilitate data nasterii
Ce spun specialistii
Compatibilitate zodii

 

Compatibilitate zodii si nivele de potrivire intre fiecare zodie

 

 

Compatibilitate Berbec

Berbecul se potriveste excelent cu Gemenii, Leul si Sagetatorii, dar au o compatibilitate fenomenala si cu Varsatorii. Se inteleg bine cu Balanta si cu cei de aceeasi zodie ca ei. Mai departe, specialistii indica o compatibilitate aproximativa cu Taurii, Fecioara, Scorpionul sau Pestii. Iar potrivit zodiacului, Berbecul nu se va intelege foarte bine cu Racul si cu Capricornul.

Compatibilitate Taur

Taurul se intelege perfect cu Racul, Fecioara, Capricornul si Pestii. Compatibilitate buna are si cu Scorpionul sau cu cei din aceeasi zodie. De asemenea, sunt destul de compatibili si cu Berbecii, Gemenii, Balanta sau Sagetatorul. Insa o compatibilitate scazuta au cu Leul si cu Varsatorul.

Compatibilitatea Gemeni

Gemenii au compatibilitate excelentă cu: Berbecul, Leul, Balanta si Varsatorul. O compatibilitate buna reiese si intre Gemni si Sagetator sau intre Gemeni-Gemeni. Au un nivel destul de ridicat de compatibilitate cu Taurul, Racul, Scorpionul si Capricornul, iar nivelul scazut de compatibilitate il raporteaza cu Pestii si Fecioara.

Compatibilitate Rac

Racul se intelege perfect cu Taurul, Fecioara, Scorpionul si Pestii. Nivelul de compatibilitate buna il are cu Capricornul si cu cei din aceeasi zodie, iar destul de compatibili sunt si cu Leul, Gemenii, Sagetatorul si Varsatorul. In schimb, Racii au o compatibilitate redusa cu Balanta si Berbecii.

Compatibilitate Leu

Leul se intelege excelent cu Berbecul, Gemenii, Balanta si Sagetatorul. Se inteleg bine si cu Varsatorii sau chiar cu cei din aceeasi zodie. Leii au o compatibilitate destul de buna si cu Racii, Fecioarele si Pestii sau Capricornii. Insa, cand discutam despre compatibilitate zodii, Leul nu se va intelege niciodata cu Scorpionul sau cu Taurul.

Compatibilitate Fecioara

Despre compatibilitati zodii intre Fecioara si restul zodiilor putem spune urmatoarele: sunt compatibile excelent cu Taurii, Racii, Scorpionii si Capricornii. Se situeaza la un nivel bun de compatibilitate cu Pestii si cu Fecioarele si la un nivel acceptabil cu Leii, Berbecii, Balanta si Varsatorul. Insa nu se inteleg prea bine cu Gemenii si Sagetatorii.

Compatibilitate Balanta

Gemenii, Leii, Sagetatorii si Varsatorii au o compatibilitate excelenta cu Balanta. Balantele se inteleg bine si intre ele, dar si cu Berbecii. Iar un nivel destul de compatibil raporteaza si fata de Taur, Fecioara, Scorpion, Pesti. Insa o compatibilitate redusa exista intre Balanta si Rac, dar si Capricorn.

Compatibilitate Scorpion

Scorpionul are o compatibilitate superba cu Racul, Fecioara, Capricornul si Pestii. O compatibilitate buna au intre ei si cu Taurii. Un nivel destul de bun de compatibilitate au intre ei si Berbeci, Sagetatori, Gemeni si Balante. Iar o compatibilitate scazuta au cu Varsatorii si cu Leii.

Compatibilitate Sagetator

Se inteleg excelent cu Berbecii, Leii, Balanta si Varsatorii. Gemenii si cei din aceeasi zodie au o compatibilitate buna cu Sagetatorul. Iar o compatibilitate suficienta exista si intre ei si Tauri, Raci, Scorpioni si Capricorni. Compatibilitatea scazuta a acestei zodii este cu Fecioara si Pestii.

Compatibilitate Capricorn

Capricornii se inteleg excelent cu Taurii, Fecioara, Scorpionii si Pestii. Compatibilitate buna au si cu Racii si cu cei din aceeasi zodie ca ei. O compatibilitate aproximativa au fata de Leu, Gemeni, Sagetatori, Varsatori. Iar un nivel scazut de compatibilitate au cu Berbecii si Balantele.

Compatibilitate Varsator

Berbecii, Gemenii, Balanta si Sagetatorii se inteleg cu Varsatorii. De asemenea, nativii Varsatori se inteleg si intre ei sau cu Leii. Si o compatibilitate destul de buna au si cu Racii, Fecioarele, Capricornii si Pestii. Iar compatibilitatea scazuta este intre ei si Taur sau Scorpion.

Compatibilitate Pesti

Pestii se inteleg bine cu Taurul, Racii, Scorpionul si Capricornul. O compatibilitate buna au si cu cei din aceeasi zodie si cu Fecioarele. Iar una destul de buna au intre ei si Berbeci, Lei, Balante sau Varsatori. Insa, zodiile cu care nu au mare compatibilitate sunt Gemenii si Sagetatorii.

 

Vrei sa afli mai multe detalii specifice despre subiectul de compatibilitate zodii si horoscop? Citeste si alte articole de pe site-ul nostru.

Citeste mai multe despre:

De ce e important sa cunoastem nivelul de compatibilitate
Compatibilitate data nasterii
Ce spun specialistii
Compatibilitate zodii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *