Ascendentul – a doua personalitate

ascendentulAscendentul este un punct pozitionat in partea de est, la rasarit si influenteaza personalitatea unui om. Chiar daca zodia in care s-a nascut ii va da caracteristicile zodiei, calitatile, trasaturile si defectele, ascendentul este cel care ii va influenta personalitatea de-a lungul intregii vieti. Ascendent sau “masca”, acesta completeaza personalitatea fiecaruia dintre noi.

Autor: Bianca Dulgheru

Ascendentul –  a doua personalitate

De ce nu seamana doi nativi ai aceleiasi zodii? De ce pot fi atat de diferiti? De ce o persoana care s-a nascut intr-o anumita zodie are si caracteristici ale altei zodii?

La toate aceste intrebari raspunsul este: din cauza ascendentului! Chiar daca se spune ca ascendentul nu se manifesta preponderent, acesta are o influenta care poate fi sesizata in timpul vietii si poate face diferenta intre nativii aceleiasi zodii.

Prima impresie este adesea inselatoare?

ascendentul-masca

Ascendentul este cel care devine vizibil in prima faza a cunoasterii unei persoane si poate fi numita chiar masca personalitatii noastre. Trasaturile pe care acesta ni le imprima razbat dincolo de personaliatatea data de zodia in care ne-am nascut, cel putin la inceput. Pe masuta ce cunosti un om, ai putea observa ca el nu e tocmai precum ti-a parut la inceput. Ei bine, atunci cand treci dincolo de “masca”, ajungi sa cunosti adevarata pesonalitate, adica cea conferita de zodia nasterii.

Aceasta perspectiva a mastii oferite de ascendent ne poate face sa intelegem de ce, de multe ori, prima impresie pe care ne-o facem despre o persoana este gresita. Fie ca observam trasaturile ascendentului, fie ca observam ceea ce persoana din fata noastra doreste sa arate (insa tot o caracteristica de manipulare a ascendentului), adevarata personalitate a unui om o poti afla abia dupa ce treci de masca ascendentului.

Ascendentul – mai mult decat o masca

Chiar daca va prima influenta zodiei in care ne nastem, trasaturile oferite de ascendent se vor manifesta nu doar la inceput, ci vor fi adanc inradacinate in personalitatea noastra. Intotdeauna vor exista anumite trasaturi, poate asemanatoare sau complementare zodiei noastre, care se vor manifesta alaturi de cele specifice zodiei nasterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *