Afla cine sunt cei mai faimosi astrologi ai tuturor timpurilor

Stiinta ce avea la baza studierea astrelor, candva, astrologia este recunoscuta astazi prin termenul de horoscop. Cel care ne dezvaluie predictiile momentului, in functie de data in care ne-am nascut. Astrologia a fost considerata stiinta care a precedat aparitia religiilor sau a evoluat simultan cu acestea iar cei care incercau sa “citeasca in stele” erau astrologii. De-a lungul vremurilor, nenumarati astrologi au incercat sa descopere legatura dintre astre si oameni, sa prezica anumite evenimente, in functie de pozitia si aspectul corpurilor ceresti.

Adulati sau intens contestati, vii sau morti, marii astrologi ai lumii au lasat mostenire nenumarate previziuni si descoperiri ce schimba destine.

Afla cine sunt cei mai faimosi astrologi ai tuturor timpurilor
Afla cine sunt cei mai faimosi astrologi ai tuturor timpurilor

Inteleptii din vechea Mesopotamie erau initiati in arta cititului in stele, inca de acum 5000 de ani, iar cel mai vechi horoscop  dateaza din anul 410 I.Hr. si este obiect de studiu pentru cei care studiaza astrologia moderna de astazi.

In Evul Mediu, mai ales, astrologii erau bine vazuti si onorati chiar in palatele , saloanele regale, curtile princiare si in lumea impunatoare a marilor prelati.

Cei mai faimosi astrologi ai tuturor timpurilor sunt totdata si cei mai buni profesionisti in domeniul astrologiei.

Daca nu stiai care sunt cei mai renumiti astrologi ai tuturor timpurilor, ai ajuns in locul potrivit.

 

Iata cativa dintre cei mai faimosi astrologi ai tuturor vremurilor:

 

  1. Nostradamus

 

Unul dintre cei mai cunoscuti astrologi ai tuturor timpurilor este Nostradamus. El s-a nascut in Franta in 1503, intr-o familie bogata de evrei. Situatia materiala i-a permis acestuia sa studieze deopotriva matematica si medicina, dar si astrologia si stiintele oculte.

Din anii 1550 a inceput sa publice cele peste 900 de catrene cu previziuni pentru fiecare an, pana in 3797. Iar intre timp si-a castigat faima de oracol antic sau prevestitor al tuturor timpurilor.

El s-a facut cunoscut mai ales datorita almanahului de  catrene, intitulat Les Profeties, publicat in 1555.

Multi au incercat sa-i desluseasca centuriile sau catrenele. Unii au reusit, insa altii s-au rezumat la a-l cataloga drept un sarlatan inteligent care incearca sa profite de cei creduli.

In toate cele aproximativ 900 de catrene Nostradamus vorbeste despre razboaie, dezastre, cutremure si evenimente politice cu rolul de a schimba sensul omenirii, iar 70% dintre acestea s-au adeverit.

Pentru 2018, profetiile lui Nostradamus, contin numeroase evenimente teribile care ne vor schimba complet viata si planeta.

Dintre profetiile renumitului astrolog pentru 2018, cele mai importante sunt:

– Liderul Bisericii Catolice va fi ucis

– Terorismul i-a amploare

– Incalzirea Globala, care va starni multe conflicete armate, este si ea mentionata in previziunile pentru acest an

– China va face o mutare strategica prin care va deveni lider mondial

– O tara sau stat (deslusita ca fiind Statele Unite) va intra intr-o era a incompetentei guvernamentale

– Vestul Statelor Unite se va confrunta cu un cutremur devastator

– America Latina va avea parte de schimbari importante la toate capitolele

–  Italia va atrage toata Europa intr-o importanta criza economica

Un individ scund si vioi, cu barba lunga, Nostradamus a fost considerat o ciudatenie la  Curtea Regelui Henric al II-lea al Frantei. Pasionat de astrologie si de stiintele oculte, Nostradamus a fost invitat la Paris in anul 1556 mai mult din amuzament, insa profetiile sale despre rege ii aduc mai tarziu faima internationala.

Una dintre acestea parea adevarata, dar in acelasi timp ridicola, sugerand ca un “barbat chior” va deveni rege. Astfel, in iulie 1559, pe cand regele participa la un turnir, lancea prietenului sau a strapuns accidental coiful regal de aur si a patruns in ochi. Insa, o aschie din arma rupta a prietenului sau i-a provocat in final moartea regelui. Intre timp, faptasul, contele de Montgomery a ramas, dupa moartea regelui, singurul suveran al Frantei cu un singur ochi. Astfel, Nostradamus si-a asigurat un renume important in regat.

 

  1. Edgar Cayce

 

Supranumit Nostradamus al americanilor, Edgar Cayce a fost un astrolog influent, cu nenumarate previziuni, intre anii 1877 si 1945.  Clarvazator dar si vindecator al americanilor, Edgar Cayce facea previziuni in domenii diferite in momentele de transa. Din acest motiv i s-a atribuit si supra-numele de “profetul adormit”. Multi bolnavi i-au trecut pragul de-a lungul vremii. In transa fiind, el avea puterea sa le ofere acestora diagnosticul si tratamentul potrivite.

El este cel care a prezis marea criza din anul 1929, oferind detalii exacte depre evenimentele dezastruoase ale buselor de valori si revenirea economica dupa 1933.

Tot el este cel care a descris detaliat cursul celui de-al Doilea Razboi Mondial, prin retragerea trupelor sovietice si reluarea ofensivei pana la victoria de la Berlin. Alte previziuni, care s-au adeverit in timp, au fost cele legate de moartea lui Nostradamus, care, potrivit acestuia „Nu va apuca sa se incheie secolul XX, cand se va produce prabusirea neasteptata a comunismului; comunistii rusi isi vor pierde autoritatea in Uniunea Sovietica, iar China comunista isi va intari puterea”.

Multi insa nu au inteles nici pana astazi previziunile lui Edgar Cayce.

 

  1. Alan Leo

William Frederick Allan, autointitulat Leo, s-a nascut la Westminster in Anglia in 1860. A fost unul dintre cei mai importanti astrologi britanici, teozof, autor, jurnalist si considerat  tatal astrologiei moderne. Si-a luat pseudonimul numelui sau solar Leo, ca urmare a faptului ca, in harta sa natala, semnul Leului are o influenta covarsitoare.

Si-a castigat existenta mai mult ca agent de vanzari iar din 1885 a inceput sa studieze intens astrologia.

Leo a infiintat Loja Astrologica in 1915 si este considerat cel mai influent astrolog al secolului XX, munca sa avand un efect de stimulare si renastere a astrologiei occidentale, dupa decaderea ei din secolul al XVII-lea.

A lucrat la multe concepte orientale, precum karma si reincarnarea.

In 1889 lanseaza revista “Modern Astrology” ce oferea cate o interpretare astrologica gratuita pentru fiecare nou abonat. Pentru ca astrologia, in acea vreme era inaccesibila majoritatii oamenilor, Leo a decis sa simplifice informatiile astrologice, pentru a fi mai usor intelese si practicate.

In 1909 publica primul volum al Manualelor Astrologice despre semnele zodiacale care cuprinde capitole privind fiecare semn zodiacal fara alte influente.

Leo este renumit pentru ca face astrologia mult mai accesibila publicului larg.

 

  1. Ioana D’Arc

Un alt personaj cu valente astrologice puternice, cu impact major in istoria Frantei, este personajul Ioana D’Arc.  Nascuta in 1412 si decedata in 1431, Ioana D’Arc  este considerata de francezi o clarvazatoare de exceptie. Este una dintre figurile emblematice ale Frantei si sfanta a Bisericii Catolice, dar si extrem de controversata, unii autori o considerau schizofrenica.

Supranumita de francezi fecioara din Orleans, Ioanei D’Arc i s-a atribuit faptul ca, in urma unor viziuni, Dumnezeu i-a spus sa elibereze pamanturile Frantei, care erau dominate de Anglia dupa Razboiul de 100 de ani. Ei i se atribuie, astfel infrangerea invadatorilor englezi si restaurarea regatului Frantei.

 

5 . Sfantul Cesarius din Arles

 Cel mai celebru clarvazator, astrolog din Evul Mediu este Sfantul Cesarius din Arles (470-542) arhiepiscop al Galiei. Cu 1.000 de ani inainte de Nostradamus el a prezis aparitia unor personaje iesite din comun, precum: Carol Martel – “Un ciocanar viguros a lovit cu c iocanul, lasand unui ilustru imparat gloria de a-i potoli pe arabi”, Henry al IV-lea – ” Intors de la erezie l credinta catolica, conducatorul bearnez a facut sa apara splendoarea adevarului. Lovit de un pumnal, acest parinte devotat poporului a murit” sau Ludovic al XIV-lea, regele Soare – “Asa cum lumineaza pretutindeni soarele, la fel, sub un monarh puternic, Galia va domina lumea, iar granitele ei se vor largi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *